Centar za energetsku efikasnost (CEE)

 

Konferencija za štampu o temi "UŠTEDA ENERGIJE U ZGRADARSTVU"

/26. mart 2009./

Centar za energetsku efikasnost Privredne komore Kantona Sarajevo (formiran u okviru Projekta »Razvoj i unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća na polju povećanja energetske efikasnosti«) i firma Percon d.o.o. iz Sarajeva organiziraju zajedničku konferenciju za štampu o temi:

»UŠTEDA ENERGIJE U ZGRADARSTVU«

ČETVRTAK, 26. mart 2009. godine, u 12,30 sati
u velikoj sali Općine Stari Grad Sarajevo
Ul. Zelenih beretki 4, Sarajevo

Cilj je informisati širu javnost o mogućnostima uštede potrošnje energije za koje se u Sarajevskom kantonu troši više od 70% ukupne energije.

Po završetku press-konferencije novinari i snimatelji će prisustvovati zatvaranju ledene kocke adekvatnim izolacionim materijalima, koja će kao eksponat biti izložena duži vremenski period na Trgu Alije Izetbegovica.


Prisutnima će se obratiti Rusmira Mandić, direktorica Centra za edukaciju i informatičke poslove u Komori i vođa Projekta »Razvoj i unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća na polju povećanja energetske efikasnosti«, Bahrudin Zjajo, direktor firme Percon i Nedim Čehajić, direktor firme IN.

Pozvani su i predstavnici Ministarstva stambene politike i Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo da prisustvuju predstavljanju konkretnih primjera mogućeg smanjenja potrošnje energije.

 

tel: 033/250-144, fax: 033/250-136, email: press@pksa.com.ba

 

 


PUBLIKACIJE